Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Priznanje dugogodišnjim gostima Lumbarde iz Slovenije

08.07.2021.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Općina Lumbarda je prva uz istoimeno naselje s istočne strane otoka Korčule. Od postanka su vinogradari, maslinari, ribari, klesari. Zadnjih desetljeća naglo se počeo razvijati turizam, gdje turisti dolaze i radi pješčanih plaža kojima je okružena Lumbarda.

Kućna radinost s iznajmljenim sobama,svojim uslugama smještaja i ishrane zadovolji ukus turista.

Svaku večer po neka kulturno zabavna priredba su dodatni motiv dolaska i boravka u Lumbardi. Među njima su oni koji se Lumbardi vraćaju već mnogo godina, ali i mnogo onih koji će nam u goste doći prvi put.

"Čistim i lijepo uređenim mjestom svima ćemo najjednostavnije i najrječitije pokazati da su dobrodošli, a i mi kao domaćini ćemo se bolje osjećati", osvrtom kaže Ante Šestanović, direktor Turističke zajednice općine Lumbarda.

Upravo je paru Manuela Romih i Tomaž Satler iz Slovenije uručio zahvalnicu i prigodne poklone koji neprekidno 20 godina dolaze kod Blaženke i Zorana Franotovića Sokola, kod kojih se osjećaju kao domaćini. Tomaž iz Polzele je i promotor Lumbarde i otoka Korčule, koji na svojoj fb stranici stalno objavljuje atraktivne fotografije s popratnim tekstom ugođaja boravka na ovim prostorima.

"Za tu okruglu obljetnicu, zaslužili su priznanje TZ općine Lumbarda. Ali to su takvi ljudi, poklone nisu samo primili, već ih i dali. Zadovoljstvo je znati da smo im drugi dom i da im Lumbarda puno znači. Kao što im i u posveti piše, sad samo moraju doći u Lumbardu još 80 puta, da zaokružimo to na okruglih 100", zadovoljno ističe Ante Šestanović, prepoznatljivom gostoljubljivošču kao i svi mještani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.