Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prodajni agenti hrvatskih vina u SAD-u obišli Pelješac

25.07.2021.

07:43

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U organizaciji tvrtke "ViNUM USA", koja spada među najveće uvoznike hrvatskih vina u SAD, na Pelješcu je u sklopu studijskog putovanja po Hrvatskoj i Sloveniji boravila skupina od 20-ero njenih poslovnih partnera-prodajnih agenata koji hrvatska vina distribuiraju u 12 američkih saveznih država.

Uz obilazak vinogorja na Dingaču i Postupu, u vinskom baru „Peninsula“ u Donjoj Bandi za američke vinske agente organizirano je podrobnije upoznavanje s paletom vina vinarije „Bura – Mrgudić“ u Potomju i vinske tvrtke „Export Dingač“ Igora Skaramuče u Pijavičinu, koje su već godinama na uvoznoj listi u Sjedinjene Američke Države.

Uz njihova vina tom prigodom predstavljena su i vina dvojice vinara iz Hercegovine, koja bi mogla biti uključena na američku uvoznu listu.

Osim na Pelješcu, američki vinski distributeri posjetili su vinarije obitelji Plenković na Hvaru, jednog privatnog vinara u Šibeniku, Ivana Enjingija u Slavoniji i obitelj Kozlović u Istri, a obišli su više vinarija u Sloveniji.

Tvrtka „ViNUM USA“ u vlasništvu je Marka Podkubovšeka, svojedobno jednog od vodećih ljudi u dubrovačkom Atlasu, koji je među prvima nakon Domovinskog rata počeo uvoziti hrvatska vina u Sjevernu Ameriku, a od 2000. i vrhunska vina Dingač i Postup i druga vina vinarije „Bura-Mrgudić“ u Potomju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.