Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prodavali turistima ampule za šlag s dozerom

06.10.2021.

15:40

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon prethodno zaprimljene dojave građana, u subotu 25. rujna dubrovački policijski službenici na ulazu u staru gradsku jezgru zatekli su trojicu hrvatskih državljana u dobi od 50, 40 i 33 godine koji su stranim turistima prodavali N2O ampule za šlag s dozerima i balonima.

Koji konzumiranjem udisanjem djeluju kao opojna sredstva.

Iako se radi o zakonom dozvoljenim sredstvima, njihovim konzumiranjem na opisani način dolazi do djelovanja sličnom djelovanju droga uslijed čega dolazi do različitih oblika zakonom zabranjenih ponašanja.

Upravo iz tog razloga, odnosno radi zaštite opće sigurnosti i sprječavanja protupravnih ponašanja, sukladno članku 59. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, pronađene ampule su uz potvrdu oduzete, njih ukupno 480, kao i 20 mini dozera.

Osim toga, Policijska uprava je o navedenom dopisom izvijestila Državni inspektorat i nadležni komunalni odjel Grada Dubrovnika sa zamolbom da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti, odnosno sankcioniraju nedozvoljenu prodaju na javnim gradskim površinama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.