Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Produžen rok za ulaganja u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti na selu

04.09.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju produžila je rok za prijavu na Natječaj za provedbu tipa operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Novi rok za podnošenje prijave je do 10. rujna do 12 sati.  Detaljnije o natječaju možete pronaći ovdje

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku prijave. Fiksni iznos javne potpore iznosi 50 000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 120 milijuna kuna (320 alokacija u RH).

Tekstom Natječaja doneseno je rješenje temeljem naselja kojima nije dopušteno ulaganje u smještajne kapacitete u sektoru ruralnog turizma (po kriteriju morske granice), a u Konavlima su eksplicitno navedena Cavtat, Čilipi, Đurinići, Komaji, Mikulići, Močići, Molunat, Poljice, Popovići, Radovčići i Vitaljina.

Za druge nepoljoprivredne djelatnosti, izuzev smještaja, ulaganja su prihvatljiva za sva naselja u Konavlima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.