Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Produženo vrijeme obilaska stonskih zidina

10.04.2021.

13:05

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema obavijesti Službe Društva prijatelja dubrovačke starine u Stonu, od početka ovoga mjeseca produženo je vrijeme posjeta i obilaska Stonskih zidina, tvrđave Veliki kaštio i drugih kulturno-povijesnih znamenitosti Stona i Maloga Stona.

Sada su otvorene od 8 do 18.30.

Cijene ulaznica nisu mijenjane tako da odrasli plaćaju 70, a djeca starija od 7 godina 30 kuna, dok je za skupne posjete s više od 10 posjetitelja cijena 50 kuna po osobi.

U sklopu obilaska pozornost posjetitelja, a ima ih i u ovim epidemijom korona virusa obilježenim okolnostima, posebno privlači brončana maketa Stona veličine 4 metra četvorna postavljena u novouređenom parku „Komarda“, rad akademskog kipara profesora Damira Mataušića iz Zagreba.

U sklopu makete nalazi se i prikaz atoma soli, još jednog zaštitnog znaka stonskog i cijelog pelješkog kraja.

Zahvaljujući toj maketi koju je kao i uređenje parka „Komarda“ u sklopu obnoviteljskih aktivnosti financiralo Društvo prijatelja dubrovačke starine, Ston je nakon Zagreba i Splita postao tek treće povijesno središte u Hrvatskoj koje se može podičiti takvim obilježjem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.