Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Program "Božić i Stara godina kod Kneza" odgođen za 18. prosinca

10.12.2021.

10:46

Autor: Radio Dubrovnik

Atrij Kneževa dvora u Dubrovniku u adventskom ozračju

Atrij Kneževa dvora u Dubrovniku u adventskom ozračju

Foto: Dubrovački muzeji / -

Zbog najavljenog lošeg vremena u subotu 11. prosinca otkazuje se predavanje i radionica za djecu od 10 do 13 godina "Božić i Stara godina kod Kneza" koje je trebao održati Pedagoški odjel Dubrovačkih muzeja u atriju Kneževa dvora u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala. Novi datum je u subotu 18. prosinca u 10 sati.

Cilj predavanja je predstaviti ceremonijalni protokol u Kneževu dvoru za vrijeme Božića i Stare godine i portrete četiri dubrovačka plemića (Marin Franov Tudizić, Vladislav Marin-Sekundov Buća, Božo-Lujo Saraka i Klement Ivanov Menčetić) koji su obnašali dužnost kneza u mjesecu prosincu. Nakon uvodnog predavanja, bit će održana i radionica koja će se sastojati od kviza znanja, male memory igre i oslikavanja grbova navedenih plemićkih obitelji sa slike Grbovnik dubrovačkog plemstva izložene u stalnom postavu Kulturno – povijesnog muzeja.

Autori predavanja i radionice su viša kustosica pedagoginja Aleksandra Piteša i kustos pedagog Bruno Bijađija.

Zbog epidemioloških mjera broj polaznika na radionici je ograničen, a prijave se šalju na e-mail: radionice@dumus.hr zaključno do petka 17. prosinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.