Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Projekt MIMOSA: Izradit će se plan cikloturizma za županiju

17.09.2020.

16:31

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanska županija je projektni partner u Projektu Maritime and Multimodal Sustainable Passanger Transport Solutions and Services – MIMOSA, a u sklopu provedbe Programa INTERREG ITALY – CROATIA 2014. – 2020.

Specifični cilj projekta je poboljšanje kvalitete, sigurnost i ekološka održivost morskih područja, promicanje multimodalnosti usluga obalnog prometa i drugih vrsta prometa u području gdje se primjenjuje projekt.

Održan je radni sastanak za voditelje radnih paketa (WPLs meeting) putem web konferencije zbog sigurnosnih mjera zaštite od virusa COVID 19. Na sastanku su uočeni problemi sa kašnjenjem provedbe pojedinih aktivnosti zbog mjera sigurnosti zbog zaštite od COVID-19 te je zaključeno da će se sve aktivnosti prilagoditi potrebama mjera zaštite s ciljem završetka projekta u okviru koji je određen Ugovorom o provedbi projekta MIMOSA.

Dubrovačko-neretvanska će provesti više aktivnosti kroz projekt MIMOSA među kojima je izrada Operativnog plana cikloturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i izrada studije Analiza luka nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Također će se instalirati lifteri na plažama za osobe s invaliditetom (8-10), djelomična uređenja postojećih biciklističkih staza (3-5) i izraditi web stranica za cikloturizam na županijskoj razini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.