Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prometna policija sudjelovala na blagoslovu motocikala u Konavlima

09.06.2020.

17:05

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik prisustvovali su blagoslovu motocikala koje je organizirao Motoklub "Dvije rote" iz Konavala. Blagoslov je udijelio don Josip Barišić, župnik iz Čilipa, a na ovom događaju prisustvovalo je oko 100 vozača mopeda i motocikala.

Tom prilikom donijeti su zaključci o mjerama koje bi, suradnjom Postaje prometne policije Dubrovnik i MK "Dvije rote", dovele do smanjenja broja prometnih nesreća u kojima stradava ova skupina vozača.

Najčešće greške vozača motocikala i mopeda zbog kojih stradavaju u prometu su neprilagođena i nedopuštena brzina, nekorištenje zaštitne kacige, kretanje po površinama koje nisu namijenjene za tu vrstu vozila, precjenjivanje vozačkih sposobnosti uz istovremeno podcjenjivanje opasnosti u prometu, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, uklanjanje blokade na motociklima i nedozvoljeno pretjecanje (pretjecanje desnom stranom, preko pune razdjelne crte ili pretjecanje kolone vozila).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.