Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Promjena koju želiš vidjeti" o aktivnostima dubrovačkih planinara

06.11.2020.

13:59

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice ugostit će predsjednicu Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica Jovanku Cvetinović.

U predavanju pod nazivom „Promjena koju želiš vidjeti“ ona će nas upoznati s ekološkim aktivnostima Društva i projektima poput „Zelene čistke“, „Plave čistke“ i „Čistog podzemlja“, u kojem je Društvo ove godine prvi put sudjelovalo. Predavanje će se održati u 18 sati.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera broj polaznika je ograničen, a prijave su obvezne i primaju se na e-adresu lapad@dkd.hr ili na broj telefona 441-399.

Ovim povodom u prizemlju Narodne knjižnice Grad postavljena je prigodna izložba „SpeleoSton“, koja ostaje otvorena do 6. studenoga. Izložba je prvi put prikazana u Putnikovićima 2019. godine, a nastala je u okviru projekta „Tajne podzemnog svijeta Općine Ston“ s ciljem inventarizacije i vrednovanja dosada neistraženih speleoloških objekata Općine. Projekt je realiziran u suradnji Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica, Hrvatskog biospeleološkog društva i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Izložba je zanimljiv uvod u predavanje i prikaz kako se ponašamo prema prirodi oko nas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.