Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Promotivni film "Dubrovnik Riviera" slavio na Zagreb Tourfilm Festivalu

12.10.2019.

13:26

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Foto: - / -

Od 9. do 11. listopada u Zagrebu se održao 8. međunarodni festival turističkog filma Zagreb Tourfilm Festival 2019. na kojem je prikazano više od 300 fimova iz 41 zemlje. Svaki odabrani film samostalno je ocijenilo pet stručnih članova međunarodnog žirija koji su ocjenjivali četiri parametra.

U petak 11. listopada u hotelu Esplanade u Zagrebu održana je svečana večera sa ceremonijom dodjele nagrada Zagreb Tourfilm Festivala na kojoj je sudjelovalo preko 150 gostiju iz cijelog svijeta. Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije osvojila je tri nagrade i to "Najbolji hrvatski film", "Najbolji međunarodni regionalni film" i  "Najbolji film u svim kategorijama - Grand prix".

Temeljni cilj ZAGREB TOURFILM FESTIVALA jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam u sljedećim aspektima: turistička destinacija (grad,regija, zemlja), avanturistički turizam, ekstremni sportovi, sportski turizam (skijanje, planinarenje, biciklizam…), nautički turizam, hoteli i resorti, ljudi, kultura i tradicija, religijski turizam, ruralni turizam, kongresni turizam. 

Zagreb Tourfilm Festival održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.