Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Proračun Općine Orebić umanjen za 30 posto

19.09.2020.

10:53

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na 31. sjednici Općinskog vijeća Općine Orebić većinom je glasova prihvaćen prijedlog izmjena i dopuna općinskog proračuna za 2020. godinu, naravno kao posljedica krize prouzročene pandemijom koronavirusa.

Zbog smanjenih planiranih prihoda i slabijeg poslovanja gospodarstva, što je izravna posljedica epidemije korona virusa kao i odustanka od namjeravanog zaduživanja u iznosu od 3,76 milijuna kuna, proračun je smanjen za 30 posto, s 30,6 milijuna na 21,6 milijuna kuna.

S tim u vezi donesene su i izmjene i dopune programa gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u općini za 2020. godinu.

Na sjednici nije prihvaćeno izvješće o radu u prvom polugodištu ove godine koje je podnio načelnik Tomislav Ančić. Nije prihvaćen ni prijedlog odluke o oslobađanju od plaćanja komunalne naknade gospodarskih subjektima u posljednjem tromjesečju ove godine.

Vijećnici se u načelu slažu s tom mjerom kojom bi se olakšao položaj poduzetnika zbog smanjenog prometa u ovoj godini ali od predlagatelja traže njenu doradu i preciznije određenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.