Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Proračun Općine Orebić za 2021. godinu iznosi 20,93 milijuna kuna

22.12.2020.

12:22

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na 33. sjednici Općinskog vijeća Općine Orebić donesen je proračun za 2021.godinu u iznosu od 20 milijuna 930 tisuća kuna s projekcijama na 2022. i 2023. godinu s pratećim programima gradnje i održavanja komunalne infrastrukture.

Zbog negativnog utjecaja epidemije korona virusa na poslovanje turističkih i drugih poslovnih subjekata u ovoj godini, ovogodišnji je proračun smanjen na 17 milijuna 131 tisuću kuna. I pored toga, a tako je planirano i u proračunu za iduću godinu, osigurano je financiranje svih vitalnih funkcija u općini i u najvećoj mogućoj mjeri očuvanje radnih mjesta.

Najviše novca iz proračuna i u idućoj godini bit će utrošeno u financiranje više kapitalnih projekata diljem općine. Na sjednici je dana suglasnost na prijedlog programa rada i financijskog plana Razvojne agencije Općine Orebić za 2021. godinu i donesen zaključak o davanju suglasnosti za dohranu plaža na području općine ususret idućoj turističkoj sezoni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.