Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Proslava 24 godine HDZ-a u Dubrovniku

10.11.2013.

15:40

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tomislav Karamarko pozvao je nazočne na jedinstvo, upozorio na trenutačno stanje u Republici Hrvatskoj, preveliki broj nezaposlenih i neslavno treće mjesto koje Hrvatska ima po broju nezaposlenih mladih ljudi

U Dubrovniku su danas obilježene 24 godine od osnivanja HDZ-a. Ta najbrojnija hrvatska stranka , primila je danas nove članove, a svečanost je počela polaganjemvijenaca ispred spomen bilježja poginulima u Domovinskom ratu, svetom misom u dubrovačkoj katedrali i okupljanjem u dubrovačkoj Karaci, gdje je stranka prije gotovo četvrtine stoljeća i osnovana. Sredinja svečanost održana je u palači Sponza, gdje se nazočnima obratio predsjednik stranke Tomislav Karamarko.
Pozvao je nazočne na jedinstvo, upozorio na trenutačno stanje u Republici Hrvatskoj, preveliki broj nezaposlenih i neslavno treće mjesto koje Hrvatska ima po broju nezaposlenih mladih ljudi. Osvrnuo se na referendum o braku koji za „konzervativni HDZ predstavlja pitanje od iznimne važnosti i očuvanja tradicijskih vrijednsoti bez želje za omalovažavanjem bilo koje manjine“.
Nazočnima se obratila i Dubravka Šuica, europarlametnarka, potpredsjednica HDZ-a i predsjednica Gradskog odbora te stranke u Dubrovniku. Podsjetila je na razloge stupanja HDZ-a u Dubrovački dogovor sa strankama lijeve koalicije, kao i sličnu praksu razvijenih europskih zemalja. Spomenula je i protekle parlamentarne izbore na kojima je, kao je istaknula, izniman uspjeh ostvaren na razini županije.
Pritom je naglasila kako HDZ-ovi glasači nisu, posebno u pojedinim mjesnim odborima, glasali za predstavnike HDZ-a na raziini grada Dubrovnika. „Posebno je to vidljivo u pojedinim ograncima“, naglasila je Šuica i zaključila kako ta svečarska prigoda nije vrijeme za takve analize, ali ju je neizbježno spomenuti kada se govori o stanju unutar stranke.
Oni koji žele stjecati bogatstvo na nelegalan način, u HDZ-u nisu dobrodošli, poručio je Tomislav Karamarko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.