Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Proslava blagdana bl. Marije Propetog u Blatu na Korčuli

07.07.2021.

12:06

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija

Foto: - / -

Blagdan bl. Marije Propetoga svečano će se proslaviti u njezinu rodnom mjestu Blatu na Korčuli 9. srpnja, a središnje svečano euharistijsko slavlje s procesijom s blaženičinim moćima u 19 sati predslavit će mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Misa će se slaviti na plokati ispred župne crkve Svih svetih u Blatu.

Na uočnicu blagdana, 8. srpnja od blaženičina svetišta do njezine rodne kuće bit će procesija s polaganjem vijenca i blagoslovom svijeća, a zatim slijedi pjevana večernja i euharistijsko slavlje na plokati koje će predvoditi župnik don Željko Kovačević.

Na blagdan će u blaženičinu svetištu euharistijsko slavlje u 8 sati predslaviti don Branimir Bevanda, mladomisnik mostarsko-duvanjske biskupije, a euharistijsko slavlje u 10 sati don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole, Čilipi, uz sudjelovanje djelatnika Caritas dubrovačke biskupije koji će i ove godine hodočasti svojoj zaštitnici.

Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata u 18.30 na plokati će izvesti »Blatski tanac« i vitešku igru »Kumpanjiju« u čast bl. Marije Propetoga, nakon čega slijedi procesija s blaženičinim moćima i središnje euharistijsko slavlje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.