Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Proslava Uzvišenja svetog Križa u Gružu

12.09.2019.

10:13

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija

Foto: - / -

U nedjelju 15. rujna održava se vanjska proslava svetkovine Uzvišenja svetog Križa, naslovnika župe i dominikanskog samostana u Gružu u Dubrovniku. Središnje misno slavlje u nedjelju 15. rujna u 18 sati u samostanskom klaustru predvodi fr. Ivan Marija Tomić OP, župni vikar župe Zagreb-Borongaj.

Nakon mise u 19 sati slijedi procesija sa svijećama gruškom obalom koja završava u lučkom pristaništu blagoslovom barki i brodova, molitvom za pomorce i ribare i poginule hrvatske branitelje.

Za proslavu vjernici će se pripremati trodnevnom duhovnom pripravom koja se sastoji od molitve krunice koja počinje svakog dana u 18.30 sati i misnog slavlja s propovijedi u 19 sati.

Danas, prvoga dana trodnevlja propovijeda don Ante Tonći Prizmić, župni vikar župe Boninovo, u petak 13. rujna fr. Tomislav Kraljević OP, prior dubrovački, a u subotu 14. rujna don David Marjanović, kancelar biskupije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.