Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Proslavljen Dan Općine Orebić

11.05.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dan Općine Orebić

Dan Općine Orebić

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Povodom Dana Općine i blagdana nebeske zaštitnice Gospe Delorite u utorak je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Orebić.

Svečanoj sjednici, u ime Dubrovačko-neretvanske županije, nazočili su župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Općina Orebić iznimno dobro vođena jedinica lokalne samouprave te kako će daljnja ulaganja poboljšati kvalitetu života svih stanovnika ove općine.

‘Dubrovačko-neretvanska županija razvija važan projekt izgradnje luke Perna koji će biti na korist i stanovnicima i posjetiteljima Orebića. Naravno, velika je važnost i zaobilaznice Orebića. To su važni projekti za ovu općinu, za našu županiju i mi s njima idemo dalje. Naravno, uz povezanost, mi ulažemo i u druge segmente. Podsjećam kako je upravo ova županija, uz potporu Vlade republike Hrvatske, uvela prvu cjelogodišnju hitnu helikoptersku medicinsku službu koja je itekako važna za Pelješac, naše otoke i Neretvu’, rekao je, između ostaloga, župan Dobroslavić te uputio čestitke načelniku Tomislavu Ančiću, predsjedniku Općinskog vijeća Mariju Vekiću te svim stanovnicima Općine Orebić.

Saborski zastupnik Branko Bačić naglasio je važnost investicija planiranih na području ove općine.

‘Na području Općine Orebić razvija se važan projekt nove luke Perna za koju je, podsjećam, ishođena građevinska dozvola. Ono što smo isticali, i na čemu ustrajemo, je važnost zajedničkog razvijanja projekata luke Perna i zaobilaznice Orebića’, istaknuo je, između ostaloga, zastupnik Bačić.

Okupljenima se obratio i državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Frano Matušić te načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić.

Dodajmo kako je euharistijsko slavlje povodom blagdana Gospe Delorite u Kuni Pelješkoj predvodio biskup dubrovački Roko Glasnović. Slavlju je nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.