Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Proveden preventivni projekt "Like na bike"

17.06.2020.

14:51

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

U sklopu svojih preventivnih aktivnosti Postaja prometne policije Dubrovnik osmislila je i provela preventivni projekt "LIKE NA BIKE", čiji je cilj ukazati na štetnost i ozbiljnost neodgovornog ponašanja vozača bicikla u prometu.

Također i stvaranje empatije prema stradalnicima te samim time smanjenje trenda povećanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikla u prometu.

Ovaj projekt se provodi u suradnji sa ravnateljima svih osnovnih škola koje gravitiraju i teritorijalno pripadaju Postaji prometne policije Dubrovnik, a radi se o osnovnim školama s područja Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Stona.

U projektu sudjeluje oko 700 učenika petih razreda, a posebnost ovog projekta je što su u njega, osim škola i učenika, uključeni i roditelji.

Projekt se provodi putem PPT prezentacije koja je, putem školskih aplikacija na daljinu, proslijeđena ravnateljima osnovnih škola, razrednicima petih razreda i djeci koja nastavu pohađaju od doma. Po primitku prezentacije roditelji s djecom prate slajdove i odgovaraju na postavljena pitanja.

Projekt se provodio od 4. do 10. lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.