Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prvak Hrvatske u Matematici je Blaćanin Nikola Bačić

25.06.2019.

14:52

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Blato

Općina Blato

Foto: - / -

Načelnik općine Blato Ante Šeparović primio je državnog prvaka iz matematike, učenika prvog razreda gimnazije Nikolu Bačića, koji je na državnom natjecanju iz matematike, koje se održalo u Poreču 29. ožujka, osvojio prvo mjesto.

Uz Nikolu, načelnik je primio i njegovog mentora prof. Davora Kondenara i njegove roditelje.

Uz čestitke, kao nagradu za postignuti rezultat Načelnik Općine Blato je Nikoli i njegovom mentoru uručio prigodni poklon uz želju da i dalje nastave nizati svoje uspjehe na ponos svima nama.

Inače, 10. lipnja u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika Župan Dubrovačko neretvanski održao je svečanu dodjelu nagrada učenicima i njihovim mentorima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz znanja. Na ovom primanju Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić Nikoli i njegovom mentoru uručio je priznanje i nagradu.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija 28. lipnja u Zagrebu državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti će Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju. Jedan Oskar znanja ide i u Nikoline ruke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.