Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prvi "Vintage bazaar" danas i sutra u Cavtatu

24.09.2022.

07:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Cavtat

Cavtat

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Danas i sutra od 9 do 13 sati na Trgu dr. Franja Tuđmana u Cavtatu održat će se prvi "Vintage bazaar". U slučaju kiše, sajam će se preseliti u cavtatski Dom kulture.

"Bilo je dovoljno par razgovora zaljubljenika u stare stvari da se rodi ideja o svojevrsnom Uličnoj prodaji starih stvari, kojeg smo nazvali Vintage bazar. Svatko od nas posjeduje neke stvari iz starine, neko ne zna što bi s njima i često završe u smeću, dok drugima te iste stvari predstavljaju blago. Ujedno u ovim vremenima, ova vrsta prodaje može biti popuna kućnog budžeta, a i mogućnost da se osjeti i taj zanimljivi dio prodaje i svega vezanog uz to. Također može biti zanimljiva i kolekcionarima, filatelistima, numizmatičarima, sakupljačima starih knjiga, znački, i raznih stvari široke upotrebe, poput porculana, vintage odjeće, starih radio aparata i sl., jer ako ne znate koja je vrijednost onoga što imate nasljeđenog od prijašnjih generacija, a to bi možda bacili, može Vam se sugerirati na samu vrijednost, onoga što posjedujete, od iskusnijih ljudi zaljubljenika u stare stvari. Isto tako, ideja nam je da stvorimo vremeplov u neka stara vremena, kada su stvari pravljene da traju, i koje su se čuvale jer ih nije bilo u izobilju, kao u današnje doba jeftine proizvodnje", ističu organizatori.

Napominju kako bi sve stvari na sajmu trebale biti čiste i uredne s istaknutom cijenom, a svaki ponuditelj dobit će svoje izložbeno mjesto.

Plan je sajam organizirati dvaput mjesečno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.