Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prvosvibanjski uspon na brdo Sv. Ilija za pojedince i manje skupine

30.04.2021.

12:20

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U skladu s epidemiološkim mjerama i uputama općinskog kriznog stožera, iz Planinarskog društva Sv. Ilija u Orebiću obavijestili su planinare i sve poklonike planinarenja da ni ove godine neće biti organiziran tradicionalni prvosvibanjski uspon na najviše pelješko brdo Sv. Iliju visoko 961 metar.

Ipak, za razliku od prošle godine kada je bio zapriječen svaki pokušaj uspona, ove će se godine na Praznik rada to dopustiti samo pojedincima i manjim skupinama, ali uz strogu obvezu pridržavanja svih preporučenih zaštitnih mjera.

Članovi Planinarskog društva i stanice Hrvatske gorske službe spašavanja u Orebiću, sve iskusni planinari, bit će toga dana u pripravnosti brinući o sigurnosti svih koji se odluče na penjanje na Sv. Iliju. Za tu prigodu, bit će otvorene sve prilazne staze iz smjera Orebića i Nakovane.

Do prošle godine i epidemije korona virusa prvosvibanjski uspon na Sv. Iliju redovito je bio najmasovniji događaj u prirodi na Pelješcu, uz sudjelovanje više stotina planinara i ljubitelja planinarenja iz zemlje i gostiju koji su u to vrijeme boravili u hotelima na Pelješkoj rivijeri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.