Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

PU: Proteklog tjedna sedam prometnih nesreća

29.01.2019.

14:26

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

"Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 443 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'. Tako je 201 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 34 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 5 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 65 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Najveća koncentracija alkohola od 1,94 promila izmjerena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u ranim jutarnjim satima u subotu, 26. siječnja u mjestu Čibača u Župi dubrovačkoj. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 41-godišnjak je, uz optužni prijedlog, odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja motornim vozilom 'B' kategorije.

"Izdvajamo slučaj 25-godišnjeg državljanina RH čije je prebivalište u BiH, a koji je u popodnevnim satima jučer, 27. siječnja u Čibači, pod utjecajem alkohola od 1,06 promila, prije stjecanja prava na upravljanje, teretnim vozilom prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom", stoji u priopćenju policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.