Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik danas slavi 80 godina

09.04.2022.

07:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Villa Dubravka, 70 godina dom Radio Dubrovnika

Villa Dubravka, 70 godina dom Radio Dubrovnika

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

HRT - Radio Dubrovnik danas slavi svoj 80. rođendan.

U 80 godina prisutnosti na jugu Hrvatske, Radio Dubrovnik postao je dio tradicijskog traga, svakodnevna potreba i navika vjernih slušatelja, uvijek vjerodostojan i jednako rado slušan izvor informacija.

Nakon Radio Zagreba, Radio Dubrovnik najstarija je radijska postaja na ovim prostorima koja je od svoga osnutka, daleke 1942. godine, postala neodvojivim dijelom javnog života grada. Tijekom godina, tehnološki se unaprjeđujući, kadrovski i programski rastući, Radio Dubrovnik pokrivao je svojim programom sva područja javnog života, posebno njegujući tradiciju i kulturnu baštinu Grada, njegov duhovni trag, identitet i posebnost.

Ne prestajući emitirati niti u najtežim trenucima neprijateljske opsade Dubrovnika u Domovinskom ratu, Radio Dubrovnik bio je jednako sa svojim slušateljima u skloništima i s braniteljima Grada na prvoj crti bojišnice. Glas Hrvatskoga radija Radio postaje Dubrovnik nije bio samo prva i najčešće jedina informacija o ratnim zbivanjima na području Dubrovnika, bio je to glas prkosa i nade, glas slobode.

Prateći potrebe i razvitak sredine u kojoj djeluje Radio Dubrovnik prvi je u našem medijskom prostoru uveo posebne emisije o turizmu i pomorstvu. Praktički od svojih početaka postao je stjecištem svih događaja u kulturnom i javnom životu Dubrovnika. Cjelinom svoga vlastitoga informativnog programa, Radio Dubrovnik i danas sustavno prati gospodarski, turistički, politički, kulturni, vjerski i javni život na području Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Za uspješno promicanje Dubrovnika, Hrvatski Radio – Radio postaja Dubrovnik, dobitnik je Nagrade Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.