Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Radionica lončarstva u Lazaretima

08.10.2020.

16:52

Autor: Radio Dubrovnik

ab_pottery

ab_pottery

Foto: - / -

Dubrovačka baština d.o.o. objavljuje poziva sve starije od 16 godina na besplatnu radionicu lončarstva koja će se odvijati tijekom listopada 2020. godine u sklopu postprojektnih aktivnosti Lazareta kreativne četvrti Dubrovnika, u suradnji s DEŠOM Dubrovnik.

Koncept radionice lončarstva osmislila je keramičarka Anamarija Bezek pod čijim će se vodstvom radionica i održavati.

Zbog epidemioloških mjera koje je potrebno zadovoljiti, primat će se ograničeni broj zainteresiranih polaznika, stoga molimo sve zainteresirane da se što prije prijave.

Nakon prijave odredit će se ograničeni broj zainteresiranih prema redoslijedu prijave te će isti biti pozvani na inicijalni sastanak 9. listopada u 17 sati u Lazaretima u prostorijama koje koristi Udruga Deša (8. lađa), gdje će se dati jasne upute za daljnje aktivnosti i biti izvršena podjela u dvije grupe.

Radionice će se odvijati subotama i to 10., 17. i 24. listopada u dvije grupe. Prva će grupa svaku navedenu subotu započeti s radom u 9:30, a završiti u 11:30, a druga grupa će svaku navedenu subotu započeti s radom u 12, a završiti u 14 sati. Vrijeme održavanja podložno je promjenama.

Kroz radionicu polaznici će naučiti osnove oblikovanja i ukrašavanja predmeta od gline.

Kratke upute za sudionike radionice:
- svaki polaznik dužan je na radionicu donijeti masku te se pridržavati propisanog razmaka
- svaki polaznik dužan je na radionicu donijeti pregaču, staru pamučnu krpu i rolu troslojnog kuhinjskog ubrusa
- obavještavaju se polaznici da na lončarskom kolu nije moguće raditi geliranim noktima

Za prijave se treba obratiti djelatnici Dubrovačke baštine d.o.o., stručnoj suradnici za razvoj publike i obrazovne programe Ivani Marinović putem emaila: ivana@dubrovackabastina.com ili putem mobitela: 099 357 5032.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.