Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Radionica o fotogrametriji u podvodnoj arheologiji u IUC-u

27.08.2019.

16:28

Autor: Radio Dubrovnik

BLUEMED

BLUEMED

Foto: - / -

Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA u suradnji sa Sveučilištem u Zadru i Institutom za pomorsku baštinu Ars Nautica organizira radionicu "Fotogrametrija u podvodnoj arheologiji" u sklopu Bluemed ​​projekta, u Interuniverzitetskom centru od 25. do 31. kolovoza.

Radionica okuplja mnoge stručnjake iz područja podvodne arheologije, a vodeći predavač je Kotaro Yamafune, osnivač Agencije za fotogrametriju i fotografiju za arheološku analizu zemaljskih i podvodnih nalazišta.

Ovaj istaknuti stručnjak trenutno pomaže u kopnenim i podvodnim arheološkim projektima te vodi radionice u mnogim zemljama prenoseći svoje vještine fotogrametrije na druge.

Svaki dan nastava je podijeljena na teorijski i praktični dio koji omogućava sudionicima da sa svakim zaronom unaprijede vlastite fotogrametrijske vještine dokumentiranjem podvodnih arheoloških nalazišta i praćenja napretka podvodnih arheoloških iskopavanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.