Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Radionica "Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija"

19.09.2022.

07:20

Autor: Radio Dubrovnik

default error photo

Napuštanje i izumiranje sela jedan je od velikih izazova u današnje vrijeme te je njegovo rješavanje od strateške važnosti za cijelu Europu.

Novi koncept razvoja ruralnih područja nameće moderno poslovanje sela s digitalnim pristupom tržištu i digitalnim inovacijama. Cilj je poticanje inovativnih rješenja za poboljšanje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti ruralnih područja.

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizira interaktivna predavanja na temu “Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija”.

Radionice se održavaju:

21. 9. 2022. u 10 sati – Župa dubrovačka – OPG Miloslavić (Put Radovine 56 A, Buići)

22. 9. 2022. u 10 sati – Pelješac – Općina Ston (Trg kralja Tomislava 1, Ston)

23. 9. 2022. u 10 sati – dolina Neretve – Agro etno park Žabac (Badžula 2, Badžula)

Predavanje s naglaskom na mogućnosti povezivanja tradicije i digitalizacije u kontekstu turizma i poljoprivrede, održat će rukovoditelj odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede doc. dr. sc. Silvio Šimon.

Kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, predstavit će se tvrtka Agrivi d.o.o, s osvrtom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak predstavit će dugoročnu viziju za razvoj ruralnih područja do 2040. godine, Udruga Agroturizam Konavle, predstavit će rad i ciljeve Udruge, dok će Regionalna agencija Dunea predstaviti Europski zeleni plan.

Program radionice

Budući da je broj polaznika ograničen, potrebne su prijave putem:

– poveznice: https://forms.gle/TiizRM9mGcMcFijd8

– maila: czp@czp.hr

– ili telefona: 020/418-401.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja, a putem Mjere Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.