Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Radionice robotike i programiranja bez ekrana u Kući Bukovac

22.06.2020.

15:16

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

U Kući Bukovac u Cavtatu, koja djeluje u sastavu Muzeja i galerija Konavala, održat će se četiri besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Radionice će se održati u srijedu 24. lipnja, prva u 16 sati, a druga u 17 sati, te u srijedu 1. srpnja također u 16 i 17 sati. Za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.futura.com.hr/kucaBukovac-prijava/
 
Na radionici će se prikazati i predstaviti razni roboti, a polaznici će programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama se polaznike uči razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.
 
Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Muzeji i galerije Konavle. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.
 
Radionice robotike i programiranja bez ekrana se održavaju u sklopu Europskog tjedna robotike 2020 i Europskog tjedna programiranja 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.