Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Radionice robotike i programiranja bez ekrana u Ljetnikovcu Skočibuha

20.08.2020.

11:35

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

U vrtu Ljetnikovca Skočibuha (ul. Anice Bošković 28 - preko puta Kina Slavica) će se održati četiri radionice robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Radionice u trajanju 60 minuta će se održati u srijedu 26. kolovoza u 10 i u 11.30 te u četvrtak 27. kolovoza u 10 i 11.30. Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti ovdje.
 
Na radionici će se prikazati i predstaviti razni roboti, a polaznici će programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama se polaznike uči razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.
 
Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačkim knjižnicama. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.
Radionice robotike i programiranja bez ekrana se održavaju kao dio brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna robotike 2020 i Europskog tjedna programiranja 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.