Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

17:39 / 13.11.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Radovi na vrtiću u Zatonu bit će završeni u roku

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Radovi na adaptaciji dječjeg vrtića Zaton napreduju sukladno utvrđenoj dinamici izvođenja i bit će završeni u ugovorenom roku, pred Božić. Radove po ugovoru potpisanom početkom listopada izvodi tvrtka Lapad graditelj d.o.o., a vrijedni su 960.901,17 kuna.

U dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutačno su smještene dvije odgojno obrazovne skupine – jedna vrtićka i jedna jaslička.

Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta, a prema projektu koji je izradila je tvrtka Crta d.o.o., formira se prostor za još jednu odgojno obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama te se uređuje prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja. Zahvaljujući ovoj investiciji, broj djece u odgojnim skupinama uskladit će se s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Podsjetimo, do sada je samo u 2019. godini otvoreno 12 novih vrtićkih grupa, a nakon završetka ovih radova broj će se popeti za još jednu grupu. Značajan je to korak prema strateškom cilju ove gradske uprave - uvođenju pedagoškog standarda u svaki vrtić i stvaranje uvjeta da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtićke ili jasličke programe.

Za iduću godinu planirana je velika investicija izgradnje novog vrtića u Mokošici, odnosno rušenje postojećeg i izgradnja potpuno novog, dok buduća ulaganja uključuju i projekte vrtića u Gružu i Komolcu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.