Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rampa za neometano dovođenje djece u vrtić Izviđač

06.11.2020.

11:42

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Kako bi se omogućilo roditeljima da neometano dovode djecu u Dječji vrtić Izviđač i riješio problem nemogućnosti normalnog odvijanja prometa na kružnom okretištu na ovom dijelu ulice, što je posebno izraženo ljeti, postavljena je rampa na pristupnoj cesti vrtiću u Ulici Marijana Blažića.

Rampa, koju je postavio Grad Dubrovnik u suradnji s Hotelom Hilton Imperial, pustit će se u probni rad u ponedjeljak 9. studenog 2020.

Roditeljima čija su djeca upisana u vrtić Izviđač, u dogovoru s Dječjim vrtićima Dubrovnik, omogućen je pristup na razdoblje od 20 minuta i nenaplatno parkiranje na za to predviđenim mjestima za sigurno dovođenje/odvođenje djece. Parkiranje roditelja moguće je isključivo u prijavljeno radno vrijeme vrtića te 20 minuta nakon završetka rada, a bit će putem registarskih oznaka automobila registrirani u bazi sustava.

Pozivaju se i stanari ove ulice da se za uvođenje u sustav i nesmetani prolazak jave nadležnom Upravnom odjelu za promet Grada Dubrovnika, na mail promet@dubrovnik.hr, s preslikom osobne iskaznice na kojoj je vidljiva adresa stanovanja te registarskom oznakom automobila.

Naime, ranijih je godina, a posebno u ljetnom razdoblju, dolazilo do blokade prometa na ovoj pristupnoj cesti te su se roditelji žalili da ne mogu sigurno dovesti ni preuzeti svoju djecu iz vrtića, a situacija je predstavljala i potencijalnu opasnost u slučaju potrebe dolaska hitnih službi. Stoga je Grad Dubrovnik u dogovoru s Hotelom Hilton Imperial, koji je omogućio parkiranje roditeljima na dijelu čestice zemlje Hotela, postavio rampu koja bi trebala riješiti navedeni problem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.