Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Raskrižje prema Mostarskoj ulici sigurnije za promet

14.05.2019.

18:22

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik završio je radove na raskrižju ulica Iva Dulčića i Mostarske, čime se povećala preglednost i sigurnost odvijanja prometa. Osim uređenja kolnog pristupa osigurao se i pješački pristup Mostarskoj ulici, izgradnjom nogostupa, pa je križanje sad daleko sigurnije i za kretanje pješaka.

Završene radove obišao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.

"Još jedan važan projekt za Grad Dubrovnik je završen - skretanje za Mostarsku ulicu, koje je predstavljalo dugogodišnji problem, mjesto gdje se dogodio veliki broj prometnik nezgoda. Vjerujem da se ovom sanacijom ceste i proširenjem ugibališta dobila potrebna vidljivost i samim tim povećala sigurnost i skretanja i izlaska iz Mostarske ulice. Siguran sam da će naši sugrađani koji ovdje žive i njihovi gosti biti zadovoljni ovim novim prometnim rješenjem", kazao je gradonačelnik Franković.

Radovi su vrijedni nešto više od 900 tisuća kuna, a provedeni su putem Upravnog odjel za promet Grada Dubrovnika.

Kako je istaknuo pročelnik Đuro Šutalo, u sklopu ovih radova, u skladu sa svim trenutno važećim propisima u prometu, uređeno je i autobusno stajalište na ovoj poziciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.