Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Raspisan natječaj za cjelogodišnje subvencije tradicijskim obrtima

13.02.2019.

12:57

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković raspisao je natječaj za dodjelu subvencija tradicijskih dubrovačkih obrta u 2019. godini. Grad Dubrovnik će tako i ove godine odobriti do 32 subvencije u mjesečnom neto iznosu od 2000 kuna, a prednost imaju oni čiji je obrt registriran unutar povijesne jezgre.

Kriteriji za dodjelu subvencija uključuju duljinu tradicije, deficitarnost obrta, dosadašnje rezultati, pripravnost obrtnika da stečena znanja prenese na nasljednike te spremnost da povremeno organiziraju izložbe i prezentacije svojih proizvoda u cilju promidžbe dubrovačkog obrtništva.

Podsjetimo, subvencije Grada Dubrovnika prošle godine koristilo je 30 obrtnika, od toga 13 u povijesnoj jezgri, a među njima i krojački obrt, frizer, dva zlatarska te jedan urarski obrt. Također, od prošle godine subvencije se isplaćuju tijekom cijele godine, a ne samo tijekom 6 mjeseci, kako je bila ranija praksa.

Rok za prijave je do 25. veljače 2019. godine, a sve ostale informacije o uvjetima natječaja, kriterijima dodjele subvencija i načinu prijave sadržani su u tekstu natječaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.