Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Reciklažno dvorište u Konavlima dobilo uporabnu dozvolu

16.05.2020.

13:07

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Reciklažno dvorište u Općini Konavle konačno je dobilo uporabnu dozvolu i u punoj je funkciji. Upravljanje objektom preuzela je Čistoća i zelenilo Konavle d.o.o., a načelnik Općine Konavle Božo Lasić s direktorom ČiZK obišao je ovaj projekt od krucijalne važnosti.

"Ne moramo nikome posebno objašnjavati što za našu općinu znači imati vlastito reciklažno dvorište. Ovo je jedan od naših većih uspjeha i ispunjeno obećanje. Aktivno radimo na podizanju svijesti među stanovništvom o potrebi razdvanja otpada, a funkcionalno reciklažno dvorište je jedan od osnovih preduvjeta za to", rekao je načelnik Lasić.

Inače, svrha projekta je povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Najvažniji dio projekta je izgradnja i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta uz provedbu edukativnih aktivnosti.

Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području Općine Konavle, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta (Popovići Polje) u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište te rješavanja problema nepropisnih odlagališta.

Opći cilj je doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u RH.

Ukupna vrijednost projekta je 5.797.122,50 kuna, iznos koji sufinancira EU 4.500.000,00 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.