Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rekonstruira se cesta od Male rijeke do rijeke Tarante u Župi dubrovačkoj

10.12.2020.

18:23

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan potpisali su ugovor s izvođačem radova tvrtkom MANI-CO kojim se nastavljaju radovi na rekonstrukciji ceste LC 69050 na dionici od Male rijeke do rijeke Tarante.

Također, potpisan je i Ugovor sa tvrkom Terra d.o.o. za poslove nazora predmetnih radova koje će obavljati nadzorni inženjer Joško Butigan.

Općina je prethodno dogovorila otkup zemljišta od privatnih vlasnika te s istima potpisala predugovore o prodaji.
Predmetna dionica na kojoj će se izvesti rekonstrukcija duga je 120 metara, a radovi podrazumijevaju izgradnju dva kolna traka, nogostupa, javne rasvjete i rješavanje oborinske odvodnje. Ukupna vrijednosta radova iznosi 1.380.000.

U nastavku ovih aktivnosti potrebno je izgraditi novi most na rijeci Taranti. Za ovu svrhu u tijeku je izrada projektne dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole, a ista se očekuje u sljedećoj godini.

Podsjetimo, početkom ove godine završena je dionica između Spomen obilježja i Male rijeke u Mandaljeni kojom se povećala sigurnost i kolnog i pješačkog prometa, a novim radovima isti će se još dodatno unaprijediti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.