Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rekonstruira se glavni nogometni teren u Čibači

24.02.2021.

14:01

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Nakon uspješne izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom, čime su se stvorili uvjeti za rekonstrukciju glavnog terana, Općina Župa dubrovačka suradno s NK Župa dubrovačka nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu u ŠRC Čibača.

Naime, započeli radovi na rekonstrukciji glavnog nogometnog terena i trebali bi trajati nešto manje od dva mjeseca.

Središnji državni ured za šport pri Ministarstvu turizma i športa, prošle je godine raspisao javni poziv za sufinanciranje ulaganja u športsku infrastrukturu, na koji je Općina kandidirala projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog terena s prirodnom travom u Čibači, te je između brojnih projekata isti odabran za sufinaciranje od strane Ministarstva turizma i športa u ukupnom iznosu od 418.000 kuna.

Općina Župa dubrovačka u svom proračunu za 2021. godinu osigurala je dodatnih 422.000 kuna.

Glavni nogometni teren NK Župa dubrovačka od svoga početka korištenja 80-ih godina prošlog stoljeća nije doživio značajnija ulaganja, osim što su sve dosadašnje uprave kluba ulagale ogromne napore kako bi se teren donekle održao u stanju prikladnom za održavanje službenih nogometnih utakmica.

Ovom rekonstrukcijom, na terenu će se najprije skinuti površinski sloj zemlje te izvršiti niveliranje tj. ispravljanje značajnih depresija i padova. Nakon toga će se u jednom dijelu terena postaviti drenažne cijevi za odvodnju, te kompletan sustav podzemnih rasprskivača vode s vodenom pumpom za postizanje dostatnog pritiska i automatskim programatorom. Na kraju se nanosi novi sloj površinske zemlje obogaćene kvarcnim pijeskom i mineralnim gnojivima, te sije novo travno sjeme. Teren će biti opremljen novim fiksnim golovima, te s dva kompleta mobilnih golova većih i manjih dimenzija.

"Briga o djeci i mladeži svakako su prioritet Općine Župa dubrovačka, te će rekonstrukcija glavnog nogometnog terena NK Župa dubrovačka značajno doprinijeti još boljim uvjetima za trenažne procese i natjecanja kako seniorskoj ekipi i veteranima kluba, tako i velikom broju djece i mladeži kojih u ovom trenutku u NK Župa dubrovačka ima nevjerovatna 302 člana", ističu iz Općine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.