Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rekonstrukcija ceste i postavljanje nogostupa za manje gužve u Korčuli

08.11.2020.

12:21

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Započela je rekonstrukcija ceste i postavljanje nogostupa od kružnog toka do raskrižja sa Ulicom korčulanskih domobrana u Korčuli. Sugrađani, šetači i vozači odobravaju spomenuti zahvat gdje će biti i javna rasvjeta, tako će se smanjiti gužve na ulazu u grad Korčulu.

"Što se tiče križanja državne ceste 118 i županijske ceste za Lumbardu, u sklopu uređenja odnosno rekonstrukcije državne ceste od skretanja za Soline, gdje se došlo s obje strane s nogostupom, napravljen je projekt te su ishođene sve suglasnosti i Hrvatske ceste su to stavile u plan nastavka radova", kaže korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris.

Nakon završetka skretanja za Soline pa sve do skretanja za Račišće, sadašnje stare ceste, odnosno županijske ceste koja ide u rekonstrukciju, moguće je da se ide 300 do 400 metara dalje sa nogostupom i rasvjetom do skretanja nove ceste koja će bit izgrađena za novu luku Polačište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.