Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rekonstrukcija instalacija u ulici sv. Barbare u Korčuli

12.10.2020.

13:56

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Infrastruktura elektroenergetskog sustava na prostoru stare gradske jezgre grada Korčule stvorila je nagrđivanja u vizualnom, ali i sigurnosnom smislu, budući da mnogi razvodni kabeli nisu adekvatno postavljeni.

Takav je problem primjetan u ulici Sv. Barbare, zbog kojega je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić dodijelio Gradu Korčuli 450 tisuća kuna za projekt “Rekonstrukcija instalacija u ulici sv. Barbare”, gdje se nalazi i istoimena crkva iz 1407. godine, koja je od 1928. godine pravoslavna crkva.

U spomenutu ulicu u staroj jezgri grada Korčule ulazi se sa zapadne morske strane u jedan od najstarijih gradskih sklopova.

Za ovaj projekt je Grad Korčula uz pomoć svoje razvojne agencije KORA d.o.o. prijavio investiciju vrijednu milijun i 125 1.125.000 kuna.

"Cilj projekta je doprinijeti kvaliteti života i sigurnosti građana unutar stare gradske jezgre kroz poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture, a projektom je predviđena rekonstrukcija kolektora fekalne i oborinske odvodnje te vodoopskrbnog cjevovoda u dijelu ulice sv. Barbare u Korčuli. Po završetku radova, a uzevši u obzir kulturnu zaštitu stare gradske jezgre, izvršit će se popločanje kamenim pločama na zapadnom – morskom ulazu u staru gradsku jezgru", ističe korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris, nadajući se, ako dozvole pandemija i vremenski uvjeti, radovi bi započeli početkom slijedećeg mjeseca i trajali bi do početka ožujka slijedeće godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.