Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rekonstrukcijom Hotela Adriatic započinje investicijski ciklus Hotela Maestral

16.02.2022.

13:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Rekonstrukcijom Hotela Adriatic započinje investicijski ciklus Hotela Maestral

Rekonstrukcijom Hotela Adriatic započinje investicijski ciklus Hotela Maestral

Foto: PND Strategija / -

Hotel Adriatic prva je najavljena investicija dubrovačke hotelske grupacije Maestral koja će hotel sa sadašnje dvije zvjezdice pretvoriti u elegantan hotel kategorije četiri zvjezdice, istovjetnog kapaciteta od 140 luksuznih smještajnih jedinica s prekrasnim pogledom na more i grebene ili na park šumu Petka s autohtonom mediteranskom vegetacijom.

Osim toga, na pet etaža, visine do 21,99 m, planira se i moderan restoran s prostranom taracom i s vrhunskim ‘gourme’ doživljajem, ‘shopping’ promenada, plaža i brojni popratni sadržaji. Hotel će imati i vlastitu garažu.

Atrakcija novog hotela Adriatic bit će spektakularan ‘infinity’ krovni bazen sa sunčalištem i sadrža-jima te ekskluzivni ‘rooftop’ bar s posebnom gourme ponudom s kojeg će se pružati veličanstven pogled na jadransko plavetnilo i elafitsko otočje.

Hotel, u kojem će raditi 70-tak djelatnika, bit će otvoren cijelu godinu.

Istovremeno, pristupit će se i adaptaciji Hotela Uvala, kategorije četiri zvjezdice i kapaciteta 51 smještajne jedinice, a planirana je obnova interijera hotela, smještajnih jedinica, wellness i spa centra te svih ostalih sadržaja hotela. Planirana investicija rekonstrucije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala iznosi 150 milijuna kuna.

‘Rekonstrukcijom hotela Adriatic, koji će se s postojeće dvije zvjezdice preobraziti u elegantan hotel, kategorije četiri zvjezdice, te ulaganjem u kvalitetu usluga i servisa, podižemo ljestvicu kvalitete dubrovačke turističke ponude s još jednim luksuznim hotelom koji će izravno doprinijeti gospodarskom rastu cijele destinacije kao i hotelske grupacije Maestral’, istaknuo je Joško Prkačin, predsjednik uprave grupacije.

Za rekonstrukciju hotela Adriatiac ishodovana je građevinska dozvola te odmah po pravomoćnosti iste pristupit će se planiranju investicije. Početak radova planira se u jesen ove godine nakon okončanja turističke sezone. Novi hotel Adriatic poželjet će dobrodošlicu gostima krajem 2023. godine.

Po završetku rekonstrukcije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala investicijski ciklus hotelske grupacije Maestral planira se nastaviti rekonstrukcijom wellness hotela Vis, za kojeg je u tijeku ishodovanje potrebnih dozvola, i podizanje kategorije sa sadašnje tri na pet zvjezdica.

Hoteli Maestral d.o.o., hotelska grupacija u vlasništvu tvrtke PND Strategjija d.o.o., sastoji se od pet hote-la: Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic, kategorije od dvije do četiri zvjezdice i raspolažu s ukupno 482 smještajne jedinice. Svi hoteli smješteni su na atraktivnoj lokaciji uvale Lapad uz more u blizini park šume Petka i sa spektakularnim pogledom na jadransko plavetnilo i elafitsko otočje. Od stare gradske jezgre Dubrovnika udaljeni su samo 4 kilometra. Snažnim investicijskim ciklusom hotelska grupacija Maestral u idućem razdoblju planira značajna ulaganja u rekonstrukcije hotela i ulaganje u kvalitetu usluga i servis kako bi postala luksuzni hotelski lanac najviše kategorije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.