Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rezervat Lokrum otvara svoja vrata 16. svibnja

09.05.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Javna ustanova Rezervat Lokrum od 16. svibnja 2020. godine ponovno otvara vrata za svoje posjetitelje. Brodovi će prema otoku iz Dubrovnika odlaziti svakih sat vremena, a plovidbeni red objavit će se s danom 12. svibnja na www.lokrum.hr.

Rezervat Lokrum će od dana 11. svibnja 2020. započet s izdavanjem karata i pokaza za otok Lokrum po sljedećim pravilima: svaki sugrađanin koji ima prebivalište u Dubrovniku može uz predočenje osobne iskaznice i fotografije u prostorijama Luže, (ulaz od strane Peskarije) svaki dan od 9 do 18 sati izraditi pokaz za osam besplatnih odlazaka na otok za svaki mjesec koliko je otok otvoren za posjetitelje.

Uz ove pogodnosti, kao i do sada moći će se povoljno kupiti i godišnji pokaz, karta za 10 odlazaka, mjesečni pokaz za studente i umirovljenike i karta za 20 kuna uz predočenje Libertasovog pokaza, a sukladno važećem cjeniku za sezonu 2020.

S obzirom na novonastalu situaciju s epidemijom COVID-19 prilikom kretanja po otoku vrijediti će mjere sukladno naputku Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo koje možete preuzeti na linku: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Dje%C4%8Dja-igrali%C5%A1ta-i-rekreativno-bavljenje-sportom-na-otvorenome.pdf.

Prilikom ulaska na brodove djelatnici Rezervata Lokrum, rasporedit će svakog putnika na mjesto koje je predviđeno za sjedanje sukladno naputku NS o obveznom razmaku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.