Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rješavanje problema RTV signala "dobrim uslugama"?

13.11.2013.

11:34

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska može zatražiti intervenciju Skupine za politiku radiofrekvencijskog spektra, što je Hrvatskoj osiguralo članstvo u Europskoj uniji zbog ometanja RTV signala na obali

Država članica Europske unije koja se suočava s prekograničnim problemima povezanima s koordinacijom frekvencija ili štetnim interferencijskim problemima, može zatražiti intervenciju Skupine za politiku radiofrekvencijskog spektra, što je Hrvatskoj osiguralo članstvo u Europskoj uniji.
To se, među ostalim, navodi u odgovoru Europske komisije na upit koji je postavila u Europskom parlamentu Dubravka Šuica vezano uz ometanje RTV signala na hrvatskoj obali.
„Komisija savjetuje da koristimo tzv. „dobre usluge“ Skupine za politiku radiofrekvencijskog spektra pri Europskoj komisiji. To je za Hrvatsku dobra vijest. Država je propisala plaćanje RTV naknade i zato mora osigurati neometano gledanje hrvatskih televizijskih programa i na obali“ - istaknula je Dubravka Šuica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.