Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

ROADPOL – Završili Dani sigurnosti u prometu 2020.

24.09.2020.

16:16

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Od 16. do 22. rujna proveden je projekt ROADPOL-a "Dani sigurnosti u prometu" na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Tijekom provedbe prometna policija provela je brojne preventivno-represivne aktivnosti u cilju smanjenja broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometu na cestama.

Nagalasak je bio na Danu bez poginulih u prometu koji se obilježio 17. rujna kada nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.

Ovogodišnji prometni parametri su značajno bolji od onih prošlogodišnjih.

Naime, od početka godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 357 prometnih nesreća što je za 41 posto manje nego prošle godine kada ih se dogodilo 615.

Broj ozlijeđenih osoba također je smanjen i to za 44 posto sa prošlogodišnjih 448 na ovogodišnjih 249, dok je broj smrtno stradalih smanjen za čak 60 posto sa prošlogodišnjih 10 na ovogodišnjih 4.

Unatoč povoljnim prometnim pokazateljima policija nastavlja sa svojim preventivnim i represivnim aktivnostima i poručuje:

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.