Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Roda organizira novi ciklus besplatnog e-tečaja za trudnice

09.05.2020.

14:59

Autor: Radio Dubrovnik

RODA

RODA

Foto: - / -

Nakon ogromnog interesa i velikog uspjeha prvog ciklusa besplatnog e-tečaja za trudnice, kojeg je pohađalo čak 2 300 trudnica iz svih dijelova Hrvatske, udruga Roda je odlučila pokrenuti još jedan ciklus e-tečaja. Prijave se zatvaraju 11. svibnja u 20 sati.

E-tečaj će se moći pratiti na računalu ili preko mobilnog uređaja, interaktivan je, poučan te traje cca 2h. Nakon što završe tečaj, trudnice se uključuju u posebnu internetsku grupu potpore koju će voditi edukatorice za porode i babinje.

Neke od tema tečaja uključuju:

  • Sve što trebate znati o porodu
  • Sve što trebate znati o babinju
  • Uvod u dojenje
  • Posebni alati za pomoć - vježbe opuštanja i vizualizacije
  • Trudnoća u posebnim okolnostima koronavirusa
  • Informacije o boravku u rodilištu u okolnostima koronavirusa

Tečaj je namijenjen isključivo trudnicama u trećem tromjesečju (od 28. tjedna trudnoće nadalje).

Polaznice prvog ciklusa e-tečaja bile su iznimno zadovoljne istim, te čak 98 posto njih bi e-tečaj preporučio prijateljici, a povratne informacije ukazale su na to da trudnicama je ovakav tečaj neophodno potreban u ovim izazovnim vremenima:

Zahvaljujem edukatoricama na ovoj ideji, na trudu koji su uložila da se u ovom zadnjem tromjesečju osjećam sigurnije s obzirom na cijelu situaciju u svijetu. Hvala Vam od srca ♥️

 

Poruka je za sve: spasile ste moje psihičko zdravlje i istrijebile paralizirajući strah koji sam imala od ovog iskustva koje me čeka kroz 2 tjedna :-)

 

Više o tečaju, kao i informacije o tome kako se prijaviti možete pronaći ovdje, odnosno na portalu udruge Roda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.