Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Roditelji gruških školaraca na predavanju o maloljetnoj delikvenciji

11.02.2020.

13:19

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

Za oko devedeset roditelja učenika sedmih razreda Osnovne škole Ivan Gundulić u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima predavanje na temu "Prevencija maloljetničke delikvencije" održao je policijski službenik za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Marijanović.

Marijanović je roditeljima pojasnio najčešća protupravna ponašanja djece u dobi od 13 do 15 godina, mjesta na kojima se u Dubrovniku takva ponašanja događaju, rizična ponašanja do kojih dolazi konzumacijom alkohola i droge, te na kaznenu i prekršajnu odgovornost maloljetnika i zakonske okvire koji se odnose na alkohol, cigarete i igre na sreću.

Isto tako, roditelji su upoznati s Odlukom o zabrani nošenja, posjedovanja i konzumiranja alkohola na javnim površinama Grada Dubrovnika, pri čemu je pojašnjen način provođenja sankcije i postupanje policije i Centra za socijalnu skrb kod kršenja ove mjere.

Roditelji su upoznati i s odredbama Obiteljskog zakona koje se odnose na noćne izlaske djece kao i prava, dužnosti i odgovornost roditelja oko nadzora svog djeteta.

Predstavljene su i brojne represivne i preventivne aktivnosti koje policija poduzima s ciljem smanjenja svih vrsta ovisnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.