Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete 590 400 kuna

25.07.2020.

15:59

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Sukladno novoj mjeri Grada Dubrovnika isplaćena je još jedna stalna godišnja pomoć za 2020. godinu roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete, u iznosu od 105 600 kuna. Ovo je druga uplata za 2020. godinu.

Prva je bila na iznos 484 800,00 kuna, a krajem godine planirana je još jedna, ovisno o broju novoprijavljenih.

Riječ je o mjeri iz Odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete, usvojenoj prošle godine, kojom se roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete isplaćuje potpora u ukupnom iznosu od 33 600 kuna. Potpora se isplaćuje u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života. Mjera se odnosi na svu djecu rođenu iza 1. siječnja 2019.

U cilju demografskog razvoja Grad Dubrovnik kontinuirano provodi čitav sklop mjera i aktivnosti kako bi se omogućili što bolji ekonomski i socijalni uvjeti. Tako je u mjere socijalnog programa uvršten čitav niz subvencija, olakšica i potpora usmjerenih poboljšanju demografske slike Grada, a područje skrbi o djeci strategijski je prioritet djelovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.