Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ronilački klub Dubrovnik ima trinaest novih instruktora ronjenja

23.11.2021.

09:53

Autor: Radio Dubrovnik

Ronilački klub Dubrovnik

Ronilački klub Dubrovnik

Foto: - / -

Ronilački klub Dubrovnik uspješno je okončao tečaj instruktora ronjenja za kategorije I1 I I2. Tečaj se održavao vikendima od 29. listopada do 21. studenog. Na instruktorskom tečaju je sudjelovalo trinaest kandidata koji su uspješno položili praktične i pismene instruktorske ispite.

Od toga je bilo 10 kandidata za kategoriju I1 i troje za kategoriju I2.
 
Svi novi I2 instruktori su dugogodišnji članovi Ronilačkog kluba Dubrovnik: Branimir Petrak, Mario Orlandini i Maroje Capurso.
 
Deset kandidata iz Dubrovnika, Mostara i Zadra je uspješno položilo ispit za I1 instruktora ronjenja: Matea Martinović, Barbara Meštrov, Mario Šimunović, Dragan Popovac, Lukša Franquelli, Antonio Pinčević, Branislav Stojkić, Stjepan Medved, Dado Ćumurija i Franjo Soče.
 
Preduvjet koji su roionici trebali ispuniti da bi pristupili tečaju instruktora s jednom zvjezdicom I1 bio je da su punoljetni, da imaju najmanje srednjoškolsko obrazovanje, ostvareno najmanje 50 urona od stjecanja R3 kategorije, od čega najmanje 20 urona preko 30 metara dubine, te položena ronilačka specijalnost ronilac spasilac, prva pomoć, noćno ronjenje, dubinsko ronjenje i kompresori.
 
Za instruktore s dvije zvijezde I2 osim navedenog za kategoriju I1, kandidati su trebali imati najmanje 80 urona od stjecanja kategorije I1, aktivan status podučavanja s licencom I1 najmanje jednu godinu te minimalno dvije asistencije na nastavi za kategoriju R3 ili I1.
 
U ispitnoj komisiji tečaja instruktora ronjenja za kategorije I1 I I2 su bili predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak, tajnik Ronilačkog kluba Dubrovnik Vlaho Radonić i predsjednik Ekološko-roniteljskog kluba Leut iz Blaca Dražen Ivanković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.