Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ruka pomoći" za Petrinju i Sisak

30.12.2020.

16:52

Autor: Radio Dubrovnik

Inicijativa "Ruka pomoći"

Inicijativa "Ruka pomoći"

Foto: - / -

Inicijativa "Ruka pomoći" poziva građane Dubrovnika da se uključe u pomoći hrvatskim građanima u mjestima razorenim potresom, a posebno u Petrinji i Sisku. Možete se uključiti kupovinom namirnica u trgovačkim centrima te prilikom kupnje istu odložite u za to posebno označeno mjesto.

"U trgovačkim centrima KONZUM, STUDENAC, DBKANTUN, PEMO postavljeni su plakati i označena posebna mjesta za odlaganje pomoći nakon kupovine! Organizira se prikupljanje konzervirane i suhe hrane, vode, odjeće, obuće, rukavica, svijeća, baterija, deka, pelena, higijenskih potrepština, papirnatih ubrusa, sredstava za čišćenje i dezinfekciju, kao i ostalih stvari potrebnih za pomoć ugroženima u potresu. Isto tako svi koji žele osobno donijeti nešto od navedenoga, kao i robe i odjeće organizira se prikupljanje pomoći u ulici Kralja Tomislava k. br.7, bivsi salon Zrinka u DOC-u, gdje će se nalaziti naši volonteri. Akcija traje do 1. siječnja 2021. kada bi sve prikupljeno uputili u smjeru pogođenih mjesta", ističe Denis Pavela iz inicijative "Ruka pomoći".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.