Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ruksak pun kulture na Korčuli i Lastovu

21.09.2015.

13:10

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S novom školskom godinom počeo je i novi ciklus programa Ruksak (pun) kulture - umjetnost i kultura u vrtiću i školi, zajednički projekt Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koji u područne škole i vrtiće dovodi umjetničke programe.

U ovom nastavnom tjednu program Ruksak pun kulture gostuje na području Dubrovačko neretvanske županije i to s predstavom Tigar teatra „Čarobnjak" - nastaloj prema tekstu Igora Rajkija nagrađenom na regionalnom natječaju za dramski tekst za kazalište za djecu i mlade 2010., koji su organizirali Tigar teatar i Ogulinski festival bajki, te projektom Otok djetinjstva - Slikovnica Marino koji se odnosi na izložbu slika i objekata umjetnice Manuele Vladić-Maštruko uz predstavljanje tri njene recentne autorske slikovnice: San o moru, Mauro-plavetni kit i Marino. Program će se u utorak održati u Osnovnoj školi Smokvica i područnoj školi Čara, te u osnovnoj školi Vela Luka, a u srijedu u Osnovnoj školi Braće Glumac na Lastovu. Ruksak (pun) kulture nacionalni je dopunski program podrške kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, vezan uz umjetnost i kulturu, koji u hrvatskim vrtićima i školama provode stručnjaci - književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici. Ciljevi programa su omogućiti djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama sudjelovanje u kulturnim programima koje vode profesionalci, omogućiti pristup širokom području kulturnog izraza, odnosno mogućnost razvoja i razumijevanja kulture u svim njezinim oblicima o pomoći vrtićima i školama da se sami uključe u različite oblike kulturnih programa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.