Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

S kojim mađarskim gradom bi se Dubrovnik mogao bratimiti?

27.03.2019.

12:03

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sastao se s veleposlanikom Mađarske Józsefom Magyarom, koji je u dvodnevnom službenom posjetu Dubrovniku, a razgovarali su o odnosu dvaju zemalja i potencijalnoj suradnji mađarskih gradova s Gradom Dubrovnikom, ponajprije kroz kulturu i umjetnost.

Veleposlanik Magyar iskazao je interes za sudjelovanje mađarskih glazbenika u programu Dubrovačkih ljetnih igara. Gradonačelnik Franković prihvatio je tu inicijativu te je usuglašeno kako postoji prostor za proširenje međugradske suradnje, poglavito u području glazbe.

Jedna od tema sastanka bila je i mogućnost bratimljenja između Dubrovnika i jednog od mađarskih gradova, čime bi se otvorilo više mogućnosti za intenziviranje suradnje, za što je iskazan interes s obje strane.

"Grad Dubrovnik ima velik broj gradova prijatelja s kojima ima izvrsnu aktivnu suradnju", naglasio je gradonačelnik Franković.

Usuglašeno je kako će se razmotriti potencijalni zajednički vidovi suradnje i međugradski projekti koji bi se mogli realizirati u budućnosti.

Ovom prigodom gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo odličnom suradnjom s počasnom konzulicom Mađarske u Dubrovniku Katijom Bakijom. S veleposlanikom je razgovarao i o gospodarskom razvoju i prometnoj povezanosti između dvaju susjednih zemalja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.