Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sa subote na nedjelju započinje zimsko računanje vremena

26.10.2018.

14:17

Autor: Adriana Tomašić

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

U noći sa subote na nedjelju, 27./28. listopada započinje zimsko računanje vremena tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Između ostalog zimsko računanje vremena donosi i standardne promjene vezane za sigurnost u prometu.

Iz policijske uprave dubrovačko neretvanske podsjećaju vozače da zimskim računanjem vremena počinje vrijediti i zakonska odredba prema kojoj su vozači obvezni na motornim vozilima tijekom vožnje danju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Podsjećaju da su vozači mopeda i motocikala dužni imati upaljena kratka svjetla na svojim vozilima tijekom cijele godine i apeliraju na vozače da se pridržavaju navedene odredbe iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300,00 kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.