Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sanitat neće otvoriti placu u Gružu jer banci nemaju pleksiglas za zaštitu

08.04.2020.

19:05

Autor: Radio Dubrovnik

Sanitat

Sanitat

Foto: - / -

Sukladno donesenoj Odluci o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme proglašenja epidemije bolesti COVID-19 koja je s današnjim danom stupila na snagu, tržnice na području grada Dubrovnika neće biti u mogućnosti krenuti s radom od sutra.

Tvrtka Sanitat je od ponedjeljka pripremala osiguravanje potrebnih uvjeta kako bi se placa u Gružu mogla otvoriti čim to Nacionalni stožer dopusti, no ipak ovom odlukom nije zadovoljen jedan kriterij. 

Naime, banci na tržnicama moraju biti opremljeni pleksiglas barijerom, koja se traži kao uvjet pod točkom 5. ove Odluke kao obaveznom mjerom HZZJZ-a.

"Sanitat, kao i sve druge tvrtke koje upravljaju tržnicama su tek danas dobile ovu odluku i uvjete. Vjerujem da veliki broj tržnica u Hrvatskoj neće sutra otvoriti zbog neispunjavanja kriterija pod točkom 5. ove Odluke. Na žalost u ovakvim posebnim okolnostima bit će jako teško doći do proizvođača koji nam u ovom trenutku može isporučiti potrebne količine pleksiglas barijera, a s druge strane nameće nam se tehnički problem kako ćemo to postaviti na banke zbog same težine materijala. Nadamo se da će doći do promjene ove Odluke, s obzirom da većina upravitelja tržnica ne može ispuniti ove uvjete. Na žalost gruška placa neće biti sutra otvorena a kada ćemo je moći otvoriti ovisi isključivo o nabavci materijala, njegovoj isporuci i montaži na banke", napomenuo je direktor Tomislav Tabak.

Sanitat je u komunikaciji s Hrvatskom udrugom tržnica i očekuju da će doći do promjene odluke u točki 5.

"Neke tržnice improvizirali su zaštitne barijere od najlon folije, ali mi nemamo odobrenje za to od strane Civilne zaštite budući da se to smatra kršenjem donesene Odluke. U ovom trenutku radimo sve što je u našoj moći da čim prije riješimo ovu nenadanu situaciju i omogućimo rad place. Sve što radimo, radimo isključivo za dobrobit naših sugrađana, njihovu sigurnost i zaštitu", ističu iz Sanitata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.