Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sanitat uveo nove mjere za vrijeme pandemije koronavirusa

08.04.2020.

12:36

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Tvrtka Sanitat Dubrovnik d.o.o. donijela je novi paket mjera za vrijeme trajanja globalne pandemije, a odnosi se na smanjenje zakupnina na tržnicama i smanjenje plaća zaposlenicima, objavili su iz tog gradskog poduzeća.

Zakupnicima poslovnih prostora bit će umanjen iznos mjesečne zakupnine za 50 posto i to za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine.

Zakupnicima za prodaju cvijeća pri Tržnici Gruž umanjenje su mjesečne zakupnine za 70 posto, također u trajanju od travnja do lipnja 2020. godine.

Režijski troškovi zakupnika poslovnih prostora bit će prefakturirani kao i do sada.

Sanitat Dubrovnik d.o.o. je donio i odluku o smanjenju plaća za 10 posto svim radnicima, te ukidanje naknade za članove Nadzornog odbora, također u trajanju od tri mjeseca.

"Poduzeli smo ove mjere kako bismo što efikasnije prebrodili krizu koja nas je zadesila, a još joj se ne nazire kraj. Svi sektori i svi zaposlenici pa tako i Nadzorni odbor snosit će dio tereta kako nitko ne bi bio previše pogođen novim mjerama", izjavio je Tomislav Tabak, direktor Sanitata Dubrovnik d.o.o.

Napomenimo da je već prije donesena odluka o nenaplati parkinga kako bi se zaštitili svi korisnici usluga i radnici na parkiralištima produžena.

Služba za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju svakodnevno obavlja poslove dezinfekcije bolnice, vozila hitne pomoći, autobuse i dezinfekciju za sve ostale objekte i vozila po nalogu Stožera civilne zaštite.

Radnici iz trenutno ne djelatnih službi društva, a koji ne spadaju u ugroženu skupinu, ustupljeni su kao pomoć Stožeru civilne zaštite za rad na ulazu u Opću bolnicu Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.